Zondag pamperdag: basis make-up-routine

Als moeder kom je zelfs op zondag meestal niet aan rusten toe. Daarom doopt Famme zondag om tot pamperdag met wekelijkse verwennerij voor moeders. Vandaag: een basis make-up-routine.

Je ochtendroutine is meestal pure chaos. Het is vaak een race tegen de klok om je kinderen op tijd klaar te krijgen en jezelf ook nog eens. Neem eens de tijd om jezelf mooi te maken. Je wilt jezelf wel schminken maar je weet helemaal niet hoe dat moet? Wij leggen je dat vandaag met plezier uit.

Stap 1: dagcrème

Een goede dagcrème is de basis voor je make-up. Kies er eentje die bij je huidtype past. Heb je een droge huid? Of eerder een vette huid? Ga naar de apotheker of parfumerie en laat je bijstaan in deze keuze.

Zondag pamperdag: basis make-up routine

Stap 2: primer

Wat is primer? Primer is een laagje tussen je huid en je make-up. Het beschermt je huid en zorgt ervoor dat je make-up mooi blijft zitten. Kies ook hier weer voor een primer die bij je huidtype past. Vooral wanneer je last hebt van een glimmende huid, is het een goed idee om een primer te gebruiken.

Stap 3: foundation

Tijd voor foundation. Het belangrijkste bij het kiezen van de juiste foundation is de kleur. Je moet de kleur vinden die perfect bij je huid past. Dit kan je het best testen door wat foundation op je hand of je kaaklijn aan te brengen. Kies er dan de kleur uit die het beste bij je huidkleur past.

Hoe breng je die foundation nu juist aan? Breng her en der op je gezicht wat stipjes aan. Gebruik nu een foundationkwast of make-up spons om de foundation egaal over je gezicht aan te brengen. Vergeet ook zeker je nek niet.

Let er ook op dat je de foundation niet te dik aanbrengt.

Zondag pamperdag: basis make-up routine

Stap 4: concealer

Dit is misschien wel de belangrijkste stap voor oververmoeide moeders. Hiermee kan je immers de donkere kringen onder je ogen verbergen.

Je concealer moet 1 tint lichter dan je foundation zijn. Breng het in stipjes aan onder je ogen. Blend daarna met je foundation met behulp een make-up spons.

Zondag pamperdag: basis make-up routine

Stap 5: poeder

Nu is het tijd voor poeder. Dit gaat het glimmende effect van de foundation wat wegnemen en doet je make-up er natuurlijker uitzien. Kies ook hier weer de juiste kleur. De meeste vrouwen opteren voor dezelfde kleur als hun foundation.

Breng het poeder aan met een grote make-up kwast en maak losse, draaiende bewegingen. Vergeet ook deze keer je nek niet.

Poeder fixeert ook meteen je make-up en zorgt ervoor dat het langer blijft zitten.

Zondag pamperdag: basis make-up routine

Stap 6: blush

Voor een gezonde uitstraling, kan je ook nog blush aanbrengen. Zoek een kleurtje dat jij leuk vindt en breng het subtiel aan op je jukbeen. Begin ongeveer onder je ooghoek en werk schuin naar boven, richting de bovenkant van je oor. Gebruik hiervoor ook een kwast.

Zondag pamperdag: basis make-up routine

Stap 7: mascara

Om je basis make-up look af te maken, breng je ook nog wat mascara aan. Kies voor het juiste borsteltje bij jouw wimpers. Er zijn zoveel verschillende soorten borstels dat niemand echt weet welke juist waarvoor dienen. Vraag daarom raad in een parfumerie of dergelijke.

Zo, je bent nu klaar om de wereld te veroveren!

Ook interessant:

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Zondag pamperdag: basis make-up-routine
Sluiten