Jill
Jill Uit 25 jun 2019

5 redenen om zonder je gezin op reis te gaan

Ga je deze zomer op vakantie? Dan is de kans groot dat je samen met je partner en/of kinderen gaat. Helemaal oké, maar soms is het ook een goed idee om zonder je gezin op reis te gaan.

1. Andere interesses

Waar jij misschien graag een heel weekend aan het strand ligt om aan je kleurtje te werken, is je partner veel avontuurlijker. Of is het andersom? Hoe dan ook: het zou een wonder zijn mochten jullie interesses volledig overeenkomen. Als je eens zonder je gezin op reis gaat, kun helemaal zelf kiezen wat je gaat doen. Wat. Een. Luxe.

2. Oppas voor de kinderen

Laten we eerlijk zijn: soms wil je gewoon even een weekje zonder de kinderen zijn. Tenzij jullie mét de kinderen op vakantie gaan, moeten jullie dus opvang zoeken. Als jij er nu een week op uit trekt, kan je partner die taak op zich nemen. Enkele weken later kunnen jullie ruilen.

3. Qualitytime met vriendinnen

Als je niet graag alleen op reis gaat, is het nog steeds een goed idee om je gezin eens een keer niet mee te nemen. Plan in de plaats daarvan een weekend met je schoolvriendinnen voor een paar dagen vol ‘weet je nog toen…’.

4. Verhaalstof

Als je een week zonder je partner doorbrengt hebben jullie meteen weer veel om over te praten. In de dagelijkse sleur heb je vaak niet veel nieuwtjes waardoor er ‘s avonds misschien niet veel gezegd wordt bij jullie buiten de dagelijkse ‘wie haalt morgen de kinderen op?’ en ‘wie zorgt morgen voor eten?’.

5. Romantisch weerzien

In het dagelijkse leven kun je je man vast af en toe achter het behang kleven. Maar zo’n weekje apart … dat doet wat met je. Je kunt vast niet wachten op die zoen als je hem weer in je armen kunt nemen.

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
5 redenen om zonder je gezin op reis te gaan
Sluiten