Jill
Jill Opvoeden 24 jan 2018

Deel je zonnecrème nooit met je kind

Als je in de apotheek of supermarkt staat, is het aanbod aan zonnecrème overweldigend. Je koopt snel dezelfde voor het hele gezin, omdat dat het goedkoopst is. (En omdat dat gewoon lekker makkelijk is.) Toch moet je een andere crème voor je kind aanschaffen dan voor jezelf.

Gevoelige kinderhuidjes

Is de essentie van elke zonnecrème hetzelfde? Ja, maar er is een belangrijke reden waarom er aparte crèmes zijn voor kinderen en volwassenen. Kinderhuidjes zijn namelijk kwetsbaarder en moeten daarom optimaal verzorgd worden.

Volgens de Skin Cancer Foundation is het daarom belangrijk dat je je kinderen insmeert met een zonnebrandcrème speciaal voor kinderhuidjes. Daar zitten namelijk minder chemische stoffen in.

Die stoffen, zoals parabenen, worden in de huid opgenomen en kunnen in combinatie met de zon een reactie veroorzaken.

Twee essentiële stoffen

Wat er dan wél in zonnebrand voor kinderen zit, is zink en titanium: twee stoffen die erom bekend staan optimaal te beschermen en geen chemische reacties te veroorzaken.

Grotere kans op huidkanker

Hoe vaker je huid in contact komt met de zon, hoe groter de kans op huidkanker. Zeker als je dit in je jongere jaren doet (of gedaan hebt). De aanmaak van collageen (een stof die je huid zacht en soepel houdt) wordt namelijk moeilijker voor je huid als ze te vaak werd blootgesteld aan UV-stralen.

Ten slotte: besef dat kinderen jonger dan één jaar het best compleet uit de zon blijven. En dat je zélfs in de schaduw goed moet smeren. UV-straling is overal, ook daar.

Reageer op artikel:
Deel je zonnecrème nooit met je kind
Sluiten