Jill
Jill Body & beauty 7 jun 2019

Zo breng je opnieuw zonnecrème over je make-up aan

Iedereen weet dat het belangrijk is om zonnecrème te gebruiken, vooral in de zomerperiode. Dus breng je braaf een laagje aan voordat je make-up erop gaat of gebruik je een dagcrème met SPF. Maar eigenlijk moet je de hele dag blijven smeren. 

Het lijkt mission impossible om opnieuw zonnecrème te smeren zonder je make-up te ruïneren, maar het is mogelijk!

Les 1: gebruik geen verschillende texturen door elkaar

Wanneer je een poederfoundation gebruikt, is het niet slim om er met een vloeibare zonnebrandcrème overheen te gaan. De texturen mengen en je foundation zal er niet bepaald mooi uitzien. Wat je kunt doen is je favoriete foundation mixen met zonnebrandcrème en die opnieuw aanbrengen. Zo is je gezichtje weer sun proof en heb je toch een lichte dekking.

Wat je ook vooral niet moet doen, en waar velen zich schuldig aan maken, is zonnebrand in je handpalmen verdelen en dat vervolgens hier en daar op je gezicht deppen. Je handpalmen zullen dan namelijk perfect beschermd zijn tegen de zon, maar je gezicht bijna niet. Je moet echt wel iets grondiger te werk gaan met die SPF.

Les 2: gebruik zonnecrème in poedervorm

Zonnebescherming in poedervorm? Jawel, het bestaat! De meeste poeders zijn transparant of hebben een tint die je met je eigen huiskleur kunt matchen. Zo is je gezicht niet alleen beschermd, maar sta je ook niet te blinken als een discobal. De poeders zijn overigens inmiddels vrijwel overal te koop, in diverse webshops maar ook gewoon bij de drogist, dus smeren – euh poederen – maar.

Lees ook: Deel je zonnecrème nooit met je kind

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Zo breng je opnieuw zonnecrème over je make-up aan
Sluiten